Utasbiztosítási termékeink

ATLASZ Direct Utasbiztosítás

Hogyan válasszunk utasbiztosítást, mire érdemes odafigyelni?

Az utazás előtt az alábbi kérdéseket érdemes átgondolni:

 • Milyen vagyontárgyakat visz magával?
 • A célországban mekkorák a betegellátási költségek?
 • Milyen közlekedési eszközzel és mennyi időre utazik?
 • Mennyire tűnik balesetveszélyesnek az utazás, üdülés?
  Például gondtalannak ígérkező városnézésre vagy egy jóval kockázatosabb hegymászásra készül?
Fontos, hogy mindig olyan biztosítást válasszon, ami utazási céljainak megfelel.
 • Ha autóval vagy motorkerékpárral vág neki az utazásnak, érdemes olyan biztosítási terméket választania, ami segítséget nyújt a jármű esetleges meghibásodásakor.
 • Repülőút során az utazással kapcsolatos problémákra és nehézségekre is érdemes felkészülni, ami jelentheti többek között a járatkésésekből, poggyász elvesztéséből vagy annak késéséből adódó anyagi veszteségeket.
 • Ha síelni vagy snowboardozni készül, olyan utasbiztosítást kössön, ami téli sportokkal kapcsolatos fedezeteket is tartalmaz.
 • Az éjjel-nappal hívható, magyar nyelvű telefonos segélyvonalunk munkatársai mindig segítő kezet nyújtanak, ha Ön balesetet szenved, vagy hirtelen megbetegszik.
 • Rablótámadás után sem hagyjuk magára, jogvédelmét megszervezzük és praktikus információkkal látjuk el.

Utasbiztosítás külföldre utazóknak

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás minden külföldre utazó magyar állampolgárnak.

Amennyiben külföldi tartózkodása során megbetegszik, vagy balesetet szenved, orvosi ellátását biztosítónk megszervezi, és a feltételek szerint költségeit fedezi. A segítségnyújtásról éjjel-nappal hívható segélyvonalunk munkatársai gondoskodnak, ahol minden problémáját igyekszünk gyorsan és pontosan megoldani.

A szerződés poggyászbiztosítást is tartalmaz, amely a magával vitt útipoggyászokra nyújt védelmet. Ez a biztosítás kiegészíthető gépjárműasszisztencia- és sportbiztosítással.

Menetjegylemondási biztosítás

Amennyiben külföldre utazik repülővel, hajóval, busszal vagy vonattal, lehetősége van menetjegyét is biztosítani.

A biztosítás arra az esetre nyújt fedezetet, ha Ön megbetegszik, balesetet szenved, és emiatt utazásképtelenné válik. Ezekben az esetekben a menetjegy árának 80 százalékát visszatérítjük szabályzatunk szerint. Amennyiben a menetjegy-biztosítással egy időben 
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást is köt, akkor egy esetleges lemondás esetén 100 százalékban térítjük meg menetjegyének árát.

Külföldre szóló menetjegyét (repülőjegy, vonatjegy, buszjegy, kompjegy) a vásárlástól számított 72 órán belül tudja biztosítani.

Letölthető dokumentumok

Ismerje meg utasbiztosítási és menetjegy szabályzatainkat:   

Terméktájékoztató dokumentumok (IPID):